Rejsebeskrivelse fra Bali (September 2015)

Efter at have rejst fra Vanuatu i september 2015 ankom vi til Denpasar på Bali sent om aftenen kl. 00.00. På grund af flyforsinkelsen på Vanuatu, havde vi hverken fået booket hotel eller forberedt andet til vores ophold på Bali. Vi måtte improvisere, da vi ankom i lufthavnen og blev overfaldet af gud ved, hvor mange taxichaffører. Vi fandt et hotel på booking.com, hvor der tilsyneladende skulle være plads. Vi tog en taxa og blev kørt ud til hotellet for derefter at finde ud af, at hotellet havde værelser, men at de ikke var klar til gæster. Taxaen var kørt og vi måtte bare finde det første og det bedste sted eller sove på gaden. Vi fandt et hotel, dog ret dyrt i forhold til priserne på Bali. De havde dog en dejlig morgenmad inkluderet og vi fik os en god nats søvn. Og med internetforbindelse kunne vi finde et hotel, hvor vi kunne bo resten af ugen.

Efter 2,5 måned på farten og en svær ufrivillig slankekur på Vanuatu, trængte vi begge to til at slappe af og ernære os med noget mad, der ikke gjorde os syge. Maden på Bali var lige, hvad vi trængte til og vi forkælede os selv ved at booke et lidt lækrere sted, end hvad vi normalt gør. Vi valgte Om Ham Retreat, der ligger lidt uden for Ubud på Bali. Prisen var billigere end det meste vi har betalt på vores rejse, men for prisen fik vi et stort værelse med et lækkert bad, frie toiletsager, swimming pool (kun for voksne) og en lækker organisk restaurant. Selv en 3 retters morgenmad var inkluderet i prisen. Hotellet ligger mellem rismarker og på taget er der yogatimer og meditation hver dag. Lækkert.

Afslapning efter flere måneders vilde oplevelser!
Iben nyder vores udsigt fra Om Ham Retreat, Ubud

Vi bookede 6 dage på Om Ham, der skulle bruges til at planlægge de sidste 2 måneders rejse inden vi d. 18 december rejser hjem til Danmark igen og holder jul.

Derudover brugte vi en del tid på at skrive rejsebrev for de sidste 2,5 måned og vælge billeder.

Hver dag blev vi forkælet med dejlig mad, Nasi Goreng, Spring rolls, Frisk frugt og den lækreste cheesecake. Uhmm.

Spring rolls- De bedste vi nogensinde har smagt
Stærk vanedannende chessecake

Vi fik også begge en Goddess behandling. En hel dag med forkælelse på hotellets spa. Til ære for Nikolaj valgte hotellets personale at kalde det en God treatment. Han var også lettere overrasket, da spadamen bad ham om at skifte om til små engangstrusser og en badekåbe. Det blev til et godt grin. Behandlingen bestod af fodbad, skønhedste, 1,5 times massage, 1,5 times mælke scrub og 1,5 times ansigtsmasse og til sidst et smut i karbad. Derudover var der inkluderet en organisk frokost. Inden selve behandlingen dyrkede vi også 1,5 times ayuvedisk tantra yoga.

Hele stemningen på Om Ham var ren afslapning og velvære. Vi blev dog lidt skøre af den rolige fløjtemusik, der konstant var i baggrunden.

Hotellet havde også en gratis shuttle til Ubud by. Så vi brugte også en dag på at tage til byen og spise frokost.

Ubud byder på mange smukke templer
På opdagelse i Ubud
Besøg i “The Monkey Forrest”
Frække aber, der har fået smag for menneskemad

Efter 6 dages hygge, afslapning og en del praktiske gøremål besluttede vi at booke 3 nætter i selve Ubud by for at være tættere på centrum. Vi bookede os ind på et hyggeligt Homestay i hjertet af byen med eget familietempel. Med en smuk lille have og den sødeste værtinde, der lavede de bedste bananpandekager til morgenmad.

Det positive indtryk krakellerede dog voldsomt, da vi anden nat måtte springe ud af sengen kl 01.00 fordi det kløede over hele kroppen på os. Det var ikke til at tro, men det var BEDBUGS igen. Nikolaj fandt endda et par af de små bæster på hans krop. Vi gemte dem, så vi kunne vise dem til damen om morgenen. Da ingen af os havde lyst til at blive bidt mere, måtte vi sove på det bare stengulv og smide alt vores baggage ud på altanen for, at det ikke skulle inficeret af de klamme kræ.

Nikolaj angrebet af Bedbugs igen!
Vi sov på gulvet for at undgå flere bedbugs i vores tøj

ØV ØV ØV. Iben bookede straks midt om natten et nyt sted at bo. For at undgå flere overraskelser i samme stil besluttede vi os for at tage tilbage til Om Ham. Da vi vågnede om morgenen efter en god nattesøvn på gulvet, kom damen og spurgte os om, hvorfor vores ting lå på altanen og vi måtte forklare hende nattens begivenheder. Hun undskyldte selvfølgelig og vi fik vores penge igen. Vi afslog tilbuddet om et andet værelse. Ikke flere bæster til os!!! Hun fortalte, at de de ville gøre noget ved det. Så manden havde fundet et strygejern frem. Hvis man sætter sig lidt ind i bed bugs natur, så ved man også at et strygejern næppe kan hamle op med disse kræ. Vi sagde pænt farvel og tog imod Om Ham.

Imellemtiden nåede vi dog at nyde balinesisk Legong dans aftenen før vores bed bugs mareridt. Det var en stor oplevelse og meget specielt at se, hvordan øjnene bruges specielt i dansen.

Legong dans, Ubud Palace
Smukke kostumer
Et af de meget smukke oplyste templer i Ubud

Vi tog også på Babi Guling restaurant i byen. Babi Guling er en speciel balinesisk traditionel ret, der består af helstegt pattegris. Det svarer dog ikke til den smag vi kender fra svendegilderne derhjemme, men det var et hyggeligt sted og vi sad på traditionelvis på gulvet og drak øl.

Babi Gulling, Ubud Bali

Selvfølgelig måtte vi også smage den lokaltbryggede Luwak kaffe. “Kopi” på indonesisk. Der er kaffe lavet på bønner, som er blevet spist og skidt ud af en Luwak (Luwak er et pattedyr). Kaffen smager slet ikke så skidt endda.

Luwak kaffen skænkes
Det smager ikke så skidt

Som sagt brugte vi flere dage på at planlægge den sidste tid af vores rejse inden hjemkomsten. Den oprindelige plan var at rejse rundt i Indonesien i 2 måneder og derefter en måned i Thailand. Men efter en brainstorm om, hvad vi virkelig havde nydt på rejsen, skiftede vi Thailands strande ud med Himalaysbjerge og bookede flybilletter til Nepal. Hvor vi planlægger at trekke i en 30 dages tid.

I Indonesien får man som turist fra EU kun 30 dages visum ved indgang til landet, derfor var vi nødt til at rejse ud af landet til Malaysia for at rejse ind igen på Sumatra og få 30 dages nyt visa.

På vej mod nye eventyr