5 dages karantæne i Reykjavik pga. Covid-19

Vi drog fra Danmark til Island på en længe ventet rejse ud i verden. Nikolajs første tur i to år, siden coronapandemien ramte verden i 2019. Iben havde været på en uges paragliderkursus i Østrig et par uger før afrejse til Island.

Vi tog afsted velvidende om, at vi skulle i 5 dages karantæne ved ankomst til Island. Vi var begge to blevet vaccinerede en enkelt gang inden afrejse, men Island har indført et karantænekrav for personer, der ikke er fuldt vaccinerede. Forinden afrejse havde Iben undersøgt muligheden for at blive indlogeret et ”government run quarantine facility”, der eftersigende skulle være gratis at bo på. Vi fik tilsendt en adresse: Fosshotel i Reykjavik.

Da vi ankom efter en behagelig flyvetur med masker på, blev vi ført ind igennem først en scanning af vores indrejsedokument, så en besked om, at vi kunne tjekke ind gratis på Fosshotel. Derefter blev vi testet, både i næse (Antigen-test) og en i halsen (PCR-test). Nikolaj blev meget overrasket over, at pinden skulle helt op i næsen (I Danmark bliver vi testet med de korte pinde).

Derefter blev vi sendt ud i friheden for at kunne hente vores lejebil ved Bluecarrental. Vi fik en lille Toyota Aygo og drog mod Reykjavik med en følelse af frihed. Da vi ankom til hotellet blev vi taget imod af Røde Kors, der driver karantænestederne. Vi fik et værelse på Storm Hotel, og med en bemærkning om, at mad bliver serveret tre gange dagligt, og at der er mulighed for en daglig gåtur på en time. 

Vi havde begge et enormt behov for at slappe af ovenpå to stressede år. 

Første flyrejse siden 2019
Vatnjajökul
Vi nærmer os destinationen
Efter gennemførst Antigen og PCR-test i Reykjavik lufthavn
Fra en af vores daglige gåture under karantænen